FAQ

Veel gestelde vragen

Op www.rijschoolgegevens.nl kun je zien hoe het met de slaging`s percentages van rijscholen is gesteld, let op het aantal examens per jaar , 1e geslaagden en herexamens.

Als belt of mailt voor informatie let dan op dat je goed geholpen wordt. Een rijschool moet je goed kunnen uitleggen hoe ze hun prijzen berekenen, een transparant verhaal wat je een duidelijk beeld geeft over je opleiding. Ons motto is en blijft: heb je vragen BEL op en dat mag bij ons net zo vaak als je wilt!! Het is tenslotte een belangrijke stap dus je moet je thuis voelen en helderheid hebben over wat je te wachten staat! Iedere rijschool moet het hebben van mond op mond reclame, dus vraag eerst eens rond (vrienden/vriendinnen). Het slagingspercentage ligt landelijk op ongeveer 40%. (In onze ogen laag!)

Je geeft op die manier toestemming aan de rijschool om voor jou de Toets en/of Examen in te kopen, dit om fraude te voorkomen.

Op de homepage kun je een link aanklikken : www.DIGID.nl daar vraag je een DIGID aan, 5 werkdagen later ontvang je met de post een brief met een code om je DIGID te activeren. Je kunt nu gaan machtigen op: mijn.cbr.nl

Iedere leerling heeft altijd met dezelfde instructeur , in dezelfde auto les. Er rijdt nooit een andere leerling mee. Mocht je van instructeur willen wisselen mag dat natuurlijk.

Het grote voordeel is dat er maandelijks een up date van het systeem plaats vind. De nieuwste vragen staan er zo altijd bij. Bij de tentamen en examen training staan de vragen in de “shuffle” stand dus ga je antwoorden met kennis en niet uit gewoonte zoals je dat met een CD rom na 10 keer oefenen wel gaat doen.

De machtiging aan een rijschool maak je ook ongedaan via mijn.cbr.nl, let wel op dat als je Toets en/of Examen zijn ingekocht dit niet meer kan. Tot die tijd is het geen probleem. Een goede rijschool zal je altijd proberen te helpen om tot een goede oplossing te komen.

Op www.rdw.nl kun je je pas aanvragen, let op dat je dit doet VOOR je je rijbewijs bij de gemeente gaat aanvragen, anders gaat je aanvraag niet door. (De aanvraag duurt 10 dagen, je begeleiders moeten ook in het bezit zijn van digid , je mag niet in het buitenland begeleid rijden ).

De tussen tijdse toets is meer dan een toets moment in je opleiding. Het geeft je inzicht in je niveau , waar je eventueel nog moet verbeteren etc. maar het bied je meteen de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om examen te doen, je rijdt met een examinator en ervaart zo wat er van je verwacht wordt. Tijdens de toets doe je ook bijzondere verrichtingen, gaat dit je goed af , hoef je het met je examen niet meer te laten zien! Altijd meegenomen natuurlijk!

Betalingen

Na iedere les ontvang je van je instructeur/trice een betaalverzoek via de app. Zo heb je in de chatgeschiedenis meteen een overzicht van al je betalingen ( of je ouders 😊 als je het naar hen door appt)
Als je contant wilt afrekenen mag dat natuurlijk ook nog steeds. Digitale betalingen zijn natuurlijk wel zo veilig voor beide partijen.

Ieder betaalverzoek moet binnen 24 uur zijn voldaan anders vervalt automatisch de volgende afspraak. Er wordt weer een vervolgafspraak gemaakt als de les is voldaan.

Lesvoorwaarden

Verplichtingen Verkeersschool:
De verkeerschool is verplicht er zorg voor te dragen:

 1. Dat de les wordt gegeven door instructeurs die voldoen aan de bepalingen van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. (WRM)
 2. Dat de leerling zoveel mogelijk rijonderricht ontvangt van dezelfde instructeur.
 3. Dat de examenaanvraag door de autorijschool na betaling van het examengeld door de leerling , binnen 5 werkdagen zal worden verwerkt.
 4. Dat er zoveel mogelijk les gegeven wordt in hetzelfde lesvoertuig.
 5. Dat de tijdsduur van de te geven rijles volledig wordt benut voor het geven van rijles , indien het een korte rij opleiding betreft is er sprake van een korte koffiepauze.
 6. Dat er een verzekering is afgesloten welke voldoende dekking biedt tegen aansprakelijkheid van de autorijschool jegens de leerling.

Verplichtingen van de Leerling:
De leerling is verplicht:

 1. Zich te houden aan de afgesproken datum, tijd en plaats voor de rijles.
 2. De volledige lesprijs te voldoen indien de rijles wordt afgezegd binnen 24 uur, voor de afgesproken tijd en datum.
 3. Alle aanwijzingen van de rij instructeur op te volgen tijdens de rijlessen.
 4. In het bezit te zijn van een geldig legitimatie bewijs.
 5. Ieder betaalverzoek binnen 24 uur te voldoen.