Motorrijles

Lessen - Rijbewijs A (Motor)

I.s.m. Ries! Motorrijschool bieden wij een traject voor het behalen van het motorrijbewijs van A tot Z.
Onder begeleiding van deze bevlogen motorinstructeur, die niet alleen lesgeeft maar zelf ook fanatiek motorrijder is, ga je veilig de weg op na het behalen van je AVB (voertuig beheersing) en AVD (verkeersdeelname) examen.
De lessen starten in Langbroek, Doornseweg 14, 3947ME.

A en Code 80
Voor het A-rijbewijs geldt een onbeperkt vermogen.
Als je korter dan 2 jaar je rijbewijs middelzware motor (A2) hebt, dan mag je rijexamen op een zware motor doen als je 21 bent. Als je slaagt krijgt je een rijbewijs A met de aantekening code 80. Je mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden. Na 2 jaar vervalt de aantekening code 80 en mag je op alle zware motoren rijden. Heb je nog geen rijbewijs middelzware motor (A2) en wil je een rijbewijs A halen zonder de aantekening code 80? Dan moet je minimaal 24 jaar oud zijn om rijexamen te mogen doen.

Theorie certificaat
Je moet je theoriecertificaat voor de motor halen voordat je het 2e praktijkexamen (AVD) doet.

Hoe gaat dat nou eigenlijk, zo'n rijopleiding?
Er zijn twee mogelijkheden:

Rijles per week

Je rijdt minimaal een les van 2 uur per week totdat je klaar bent voor het examen. De uren die je per week wilt rijden hangen af van de tijd die je daarvoor vrij kunt maken. Zo kun je de rijlessen volgen die het beste bij jouw agenda passen. Na iedere rijles maak je weer een afspraak voor de volgende rijles. Het voordeel van deze opleiding is dat er geen druk achter zit, je bepaalt zelf de snelheid ervan. Als je een drukke periode hebt kun je rustig een week overslaan. Ook heb je tijd genoeg om je theorie certificaat te halen.

Korte rijopleiding

De eerste les is een intake. Tijdens de intake gaat je instructeur beoordelen hoeveel lesuren er nodig zijn voordat je toe bent aan je examens. Na de les krijg je een objectief oordeel en daarbij een advies over de duur van de cursus die voor jou het beste is, dit kan cursus 1 of 2 zijn. De lessen van deze rijopleiding duren minimaal 3 uur en maximaal 4 uur per les met een korte koffie pauze. Het voordeel van een cursus is dat je weet waar je aan toe bent, dus wanneer je begint, wanneer je examen doet en wat de kosten zijn. Een rijopleiding betaal je nooit vooruit, het kan immers zijn dat je toch sneller bent dan met de intake werd verwacht. Het AVB en AVD examen betaal je bij aanvang cursus, de gereden uren aan het einde van de les via een betaalverzoek op je mobiele telefoon.

Onderstaande cursus nummers zijn voorbeelden, iedere cursus wordt op maat gemaakt.

Cursus 1

1415,00
  • 20 uur
  • AVB Examen
  • AVD Examen

Cursus 2

1955,00
  • 30 uur
  • AVB Examen
  • AVD Examen

Bij iedere cursus is er de mogelijkheid om een faalangst examen en/of een tussentijdse toets in te bouwen.